Wie ben ik

Mijn naam is Harma Ligtenberg. Vanaf 1993 heb ik gewerkt als begeleider in de zorg. Eerst met jongeren en jongvolwassen met een licht verstandelijke beperking. Daarna met mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 18 tot 60+ jaar. Ik heb dit werk met heel veel plezier en voldoening mogen doen. Wat bij mij altijd efoto harmaen voorwaarde was om plezier in mijn werk te hebben, was het zoveel mogelijk samen met de cliënten de zorgvraag vorm te geven. Het belang van de cliënt moest voorop staan en ik wilde daar invulling aangeven door een hoge mate van betrokkenheid, inlevingsvermogen aangevuld met kennis en ervaring.
In 2016 ben ik gestart met een eigen praktijk voor professioneel mentorschap. Ik heb de overtuiging dat ieder mens het recht heeft dat zijn of haar belangen zo goed mogelijk behartigd kunnen, mogen en moeten worden. Als iemand dit zelf niet meer of niet voldoende kan, dan wil ik er graag aan meewerken om dit wel mogelijk te maken.